Slatka zimnica – Aromatični džem od krušaka i ruzmarina

Sastojci:

  • 8 šolja očišćenih zrelih krušaka (po preporuci viljamovki)
  • 2 kašičice sitno rendane kore limuna
  • 125 ml sveže ceđenog limunovog soka
  • 3 šolje šećera
  • šolja meda
  • 2 kašike seckanog lista ruzmarina

Priprema:

U veću posudu za kuvanje stavite očišćene i na kocke sečene kruške. Dodajte izrendanu koru i sok od limuna, šećer i med. Pustite da proključa na srednjoj temperaturi, uz stalno mešanje kako bi se šećer otopio. Smanjite temperaturu, dodajte naseckani ruzmarin i krčkajte 25 do 28 minuta, takođe uz mešanje. Oko 5 minuta pred kraj kuvanja moraćete stalno da mešate, jer počinje da se zgušnjava. Džem sipajte u čiste sterilizovane i vruće tegle, zatvorite ih i dok su vruće stavite u šerpu u kojoj je vruća voda, pustite da proključa, pa ih kuvajte 10 minuta, ali počnite da merite vreme od trenutka kad voda provri. Okrenite tegle naopako i ostavite da se ohlade.

Ovaj aromatični namaz možete kombinovati sa Wellness keksom sa ukusom lešnika.

 

156,289people like this

3,940people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija