4 načina da se odmah osećate bolje

Poznata priča - napolju je sivilo, dani se nižu jedan za drugim, vreme kao da je stalo, samo povremena vejavica razbija zimsku monotoniju, a vi se pitate kada ste poslednji put videli sunce i zašto ste toliko neraspoloženi.

Manjak vitamina D negativno utiče na ljudsko raspoloženje, ali to ne znači da ne postoje trikovi koje možete preduzeti da se osećate bolje za nekoliko minuta.

Nasmešite se

Tako jednostavan, a tako efektivan trik. Naučno je dokazano da mozak ne razlikuje iskren osmeh od lažnog. On samo prepoznaje facijalnu ekrpresiju i na osnovu toga šalje signale hormonima kako se osećamo. Posle nekoliko minuta ćete i sami poverovati da je vaš osmeh iskren i bolje ćete se osećati.

 

Ispravite se

Kada se pogrbljeni, vaše telo šalje signal da ste u odbrambenom stavu i da treba da budete na oprezu. Tada se nivo stresa povećava. Kada vam je kičma prava, kada stojite uspravno, osećate se kao da imate kontrolu nad situacijom što vas čini samouverenijim a samim tim se bolje osećate.
 

Podignite glavu

Uz podignutu glavu ćete lakše održavati kontakt očima sa drugim ljudima i više ćete primećivati šta se oko vas dešava. Osećaćete se “uključenije”, zadovoljnije sobom i automatski bolje.
 

Protegnite se

Dugim sedenjem u istom položaju grčimo mišiće, slabimo krvotok i pliće dišemo. Jednostavno protezanje na svakih nekoliko sati dovešće do bolje cirkulacije i opuštenijih mišića i do toga pravilnije dišemo zbog čega ćemo se osećati bolje.

156,289people like this

3,940people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija