4 zanimljive upotrebe jabuke za koje sigurno niste znali

Jabuke su u ovom delu godine najčešće viđeno voće u kući, na trpezarijskom stolu.

Pored svojih već dobro poznatih pozitivnih strana koje poseduje kao voće (učestvuje u regulaciji telesne težine, jača imunitet, efikasna je u borbi protiv virusa, daje organizmu dovoljno energije, stimuliše koncentraciju...) izdvojićemo 4 zanimljive upotrebe jabuke za koje sigurno do sad niste znali.

Šta vi umete da pravite od jabuka? Pitu? Kompot? Evo predloga koje biste mogli da dodate u svoj lični kuvar, a da ne oduzimaju mnogo vremena.

  1. Da začinite ukus predstojeće jeseni, možete malo i improvizovati. Palačinke sa jabukama, što da ne? Savršen doručak za početak dana. Svoju smesu za palačinke dopunite sitno iseckanim jabukama, stavite u tiganj, začinite cimetom, i voila, pravo osveženje u kuhinji.
  2. Šta kažete na krofne? Zamislite klasične krofne posute šećerom u prahu. A sada zamislite da su te iste krofne punjene svežim jabukama. Dobra ideja je propržiti iseckane jabuke na sitne komadiće, da bi malo omekšale, a onda ih pomešate sa kremom od vanile i time napravite fil kojim će se krofne napuniti. Nećete moći samo jednu da pojedete!
  3. Jabuke mogu pronaći mesto i na pici. Standardan, tradicionalan način pripreme pice, možete začiniti sa tanko iseckanim komadićima jabuke. Probali ste sa paprikom, paradajzem, sada začinite picu sa jabukom, pa nam recite šta mislite o tome.
  4. Verovatno niste razmišljali da dobar koktel ne mora uvek da bude napravljen od egzotičnog voća i alkohola. Može biti i takozvani „virgin“ koktel. Sve što vam je potrebno je: mineralna voda ili voćni sok i jabuke. Jabuku možete antopiti u rastvor arome ruma ili vanile sa malo tamnog šećera i ostavite da odstoji par sati. Procedite, pomešajte sok i mineralnu, a jabuku iskoristite kao dekoraciju. Ako biste zasladili uz koktel i imali nešto pri ruci za grickanje, dobar predlog je Wellness keks po vašem izboru.

156,289people like this

3,940people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija