5 taktika za održavanje pozitivnog stava (I deo)

O pozitivnosti, lepim mislima i pozitivnom stavu se neprekidno priča već godinama unazad. Važnost pozitivnih misli se stalno naglašava, ali retko kada se spominje kako da razmišljamo tako uprkos svim dnevnim i životnim događanjima. Kada se nađemo u nekoj stresnoj situaciji teško je odmah skrenuti misli na vedriju stranu. Međutim, i to je lakše kada život generalno posmatramo pozitivno. U ovom tekstu vam dajemo 2 taktike koje će vam pomoći da to stalno bude tako.

  1. Recite „da“ svim prilikama koje su u skladu sa vašim željama.

Kada pristajete na sve, trošite svoje vreme na način koji ne doprinosi vašoj radosti. Jednostavan način da ovo prevaziđete je da odlučite šta tačno želite i da to postavite kao prioritet. Tako, kada vam se pruži neka prilika, samo razmislite da li je u skladu sa vašim željama i na osnovu toga pristanite da učestvujete ili ne. To će vam pomoći da budete fokusiraniji na sopstvene potrebe, pa ćete samim tim biti zadovoljniji i pozitivniji.

  1. Podsećajte se svakodnevno na kojim stvarima ste zahvalni.

To ne mora biti neki veliki ritual, dovoljno je samo da steknete naviku da se u toku dana setite onoga na čemu ste zahvalni. Razlog zašto ovo funkcioniše je taj što ćete istrenirati svoj mozak da usmerava misli na stvari koje smatrate dobrim i lepim, ne samo onda kada ste zadovoljni, već i u onim trenucima kada vam je teško. A tada je najbitnije da imate pozitivno gledište.

156,289people like this

3,940people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija