6 načina da živite zdravije uz veoma malo truda (I deo)

Kažu da zdravlje uvek treba da bude na prvom mestu jer kada njega nema, sve ostalo postaje mnogo manje važno ili čak nevažno. Naravno, vođenje zdravog načina života za svakoga znači nešto drugačije, pa tako neki biraju da budu veoma fizički aktivni, neki vode računa o ishrani, neki se trude da održavaju dobar ritam spavanja, a neki kombinuju sve pomalo. Međutim, nekih opštih saveta se treba pridržavati, a mi vam dajemo nekoliko načina da živite zdravo a da to od vas ne zahteva mnogo truda niti odricanja.

  1. Pijte vodu sa dodatkom. Voda sama po sebi mnogo pomaže organizmu da funkcioniše zdravo – nutrijenti se lakše apsorbuju uz vodu, jako pomaže celom digestivnom sistemu u funkcionisanju i hrani vaš mozak. Ako u čašu vode svakog dana dodate i druge zdrave namirnice poput limuna (pun je vitamina C) ili mente (pomaže moždanim funkcijama), benefite ćete osetiti mnogo brže.
  2. Istegnite se. Istezanje u toku dana čini čuda za vaše telo – sprečava povrede, pomaže kada vas nešto boli, poboljšava vašu izdržljivost i balans, a ujedno i neutrališe negativne efekte dugotrajnog sedenja.
  3. Jedite sporo. Iako nemate mnogo vremena i dešava vam se da često svoje obroke jedete usput i u brzini, morate znati da to nikako nije dobro za vaš probavni sistem. Usporite malo i potrudite se da žvaćete svaki zalogaj duže. Tako će se osloboditi neophodni enzimi za rastvaranje hrane, a vaš želudac će imati mnogo manje posla. Postoji šansa da ćete tako manje i pojesti jer će vaš mozak imati vremena da registruje da jedete i pošalje signal kada ste zaista siti.

U narednom tekstu možete pročitati o još 3 jednostavna načina da živite zdravije uz jako malo truda.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija