6 načina da živite zdravije uz veoma malo truda (II deo)

U prošlom tekstu smo dali nekoliko opštih saveta na temu zdravijeg života koje svako može da primeni i poboljša svoju svakodnevnicu. Male promene u danu mogu doneti mnogo toga dobrog vašem organizmu, a mi vam dajemo još nekoliko ideja:

  1. Pijte zeleni čaj. Benefiti čaja su poznati od davnina, a zeleni čaj se vodi kao jedan od najzdravijih. Sadrži nekoliko različitih antioksidanasa koji sprečavaju raznorazne bolesti. Ujedno ima svojstvo da ubija loše bakterije, poboljšava moždane funkcije i fizičku spremu. Jedna šolja ovog čaja dnevno će vam doneti sve ove blagodeti, a možete ga ispijati bilo kada u toku dana, mada se ne preporučuje konzumacija pred spavanje.
  2. Isprobajte “suvo četkanje” pre tuširanja. Za ovo vam je samo potrebna četka od prirodnih vlakana kojom ćete preći preko celog tela pred tuširanje. Svrha ovoga je aktiviranje limfnog sistema. Kada limfni sistem radi kako treba, on čisti organizam od nakupljenih toksina, a ako nemate kada da se posvetite masažama, ovo predstavlja najlakši način da potpomognete svoj limfni sistem i popravite cirkulaciju.
  3. Obratite pažnju na držanje. Pravilno držanje aktivira mišiće leđa i ruku što je veoma važno za vaše telo. Što su ovi mišići jači, manja je šansa da se povredite. Takođe, dobro držanje pomaže varenju i podsvesno utiče na dobro raspoloženje. Kada god primetite da se “krivite”, samo se ispravite i primetićete razliku – fizičku i psihičku.

Primena ovih saveta će vam doneti bolji dan i bolje celokupno zdravlje organizma.

156,289people like this

3,940people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija