Aktivni ugalj i njegova višestruka primena

Ako do sada niste probali sve primene aktivnog uglja u kućnoj varijanti, zima je pravo vreme za to. Pored pozitivnog efekta koji ima na celokupno zdravlje, takođe može pomoći u dobijanju blistavog osmeha ili mekane kože lica. Može se nabaviti u različitim oblicima u zavisnosti od efekta koji želite da postignete, a rezultati će vas svakako iznenaditi.

Izbacivanje toksina – Nakupljeni toksini utiču na celokupno zdravlje našeg organizma a takođe i na naše raspoloženje. Aktivni ugalj ih skuplja i pomaže pri izbacivanju iz organizma na najprirodniji način što zasigurno pravi pozitivan efekat na zdravlje.

Izbeljivanje zuba – Poznato je da svojim lošim navikama narušavamo blistav izgled svojih zuba. Na tržištu se pojavljuje sve više proizvoda za koje se tvrdi da postižu željeni efekat, ali je u svakom slučaju bolje koristiti prirodne metode. Izdrobljenu tabletu aktivnog uglja pomešajte sa vrlo malo vode i nanesite na četkicu za pranje zuba. Postupak je isti kao kod klasičnog pranja i ponavlja se nekoliko puta.

Blistava koža – Postoji mnogo razloga za pojavu bubuljica na licu, a njihova pojava svakako stvara neugodnost i narušava samopouzdanje. Ukoliko je razlog ozbiljnije prirode najbolje je posetiti lekara, dok kod trenutne iritacije aktivni ugalj može pružiti pomoć, usisavajući nečistoću iz vaših pora kao magnet. Dve tablete aktivnog uglja, pola kašike zelene gline i malo vode pomešajte kako biste spremili masku za lice.

Varenje – Aktivni ugalj pomaže varenju utoliko što kupi sve štetne viruse i bakterije iz sistema za varenje. Pored toga, ukoliko vam su neki obrok ili piće teško pali vrlo brzo ćete osetiti olakšanje prilikom konzumacije ovog uglja.

Oporavak kose – Masna kosa i suvo teme glave je jedan od čestih problema koji muči većinu žena. Pokušajte korišćenje maske sa aktivnim ugljem i izbegnite skupe salonske tretmane. U šampon koji koristite ubacite prah iz kapsule aktivnog uglja i rezultati će postati vidljivi posle prve primene.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija