Benefiti jednostavnog voća – tajne jabuke

Zaljubite se ponovo u voće koje svi uvek imamo u kući, koje neki čak smatraju i dosadnim pored svih onih egzotičnih koja nam stižu iz dalekih zemalja a koje je veoma hranljivo. Govorimo o jabuci! Koristimo je u raznim jelima i dezertima, osnova je mnogih voćnih salata, a i zgodna je da se ponese kao brza a zdrava užina kada smo napolju.

Ova namirnica sadrži vlakna koja regulišu apetit i drže nas sitim duže. Ta ista vlakna povoljno utiču na rad srca tako što snižavaju nivo lošeg holesterola, a pomažu i jetri da se oslobodi toksina. Kvercetin je moćan antioksidans kojim jabuke obiluju a on jača imunitet, smanjuje rizik od pojave raznih bolesti i od uticaja slobodnih radikala. Ovo voće takođe povoljno deluje na zdravlje vaših očiju jer sprečava pojavu katarakte. Minerali i vitamini koje sadrži utiču i na jačinu vaših zuba, a pored toga ih i čisti dok je jedete.

Bitna karakteristika jabuke je da ne gubi svoja nutritivna svojstva ni kada je skuvamo ili obradimo na neki drugi način, što znači da sosevi, džemovi i sokovi od jabuka takođe imaju hranljive sastojke. Za maksimalan užitak u ovom voću, tu je Wellness bar sa jabukom i medom koji će vas osvežiti i zasititi kada vam je neophodno malo energije.

156,289people like this

3,940people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija