Da li volite kajsije?

Ko pazi na svoju ishranu sigurno je čuo priče o kajsiji, voću sa malim brojem kalorija ali velikim brojem benefita. Kajsije imaju široku primenu u kulinarstvu, nezaobilazan su sastojak raznih slatkiša, zima nije zima bez džema i slatkog od kajsija, a sok od kajsija je tokom letnjih dana idealan kao osveženje.

Za one koji paze na unos kalorija kajsija je dobra užina  jer 100 grama grama kajsija sadrži svega 50 kalorija. Pored ovoga ova voćka je dobar izvor biljnih vlakana. Nutricionisti ih preporučuju jer sadrže vitamine B kompleksa, vitamin E, flonu kiselinu i gvožđe.

Za svoju izrazito žuto-narandžastu boju, kajsije mogu da zahvale karotenu, kojim su bogate, a u njima ima značajnog udela vitamina C i kalijuma. Još jedan od benefita ovog letnjeg voća, jeste i provitamin A koji poboljšava vid i štiti od sunca. Organizmu pomažu da se odbrani od bakterijskih infekcija, obnovi oštećenog tkiva, jačaju zube i kosti.

Kada kupujete kajsije obratite pažnju na to da ne budu zelenkaste i tvrde, takođe ako su mekane pripazite da kora nije počela da tamni.

Naš Wellness sa kakaom i kajsijom je najbolje kombinovati sa svežim sokom od kajsije.

156,289people like this

3,940people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija