Da li znači da smo produktivniji ako smo pod stresom?

Mnogo puta u toku dana, kroz razgovor s ljudima, čujemo da neko kaže da je pod stresom. Svako od nas je i sam bar jedom to rekao, pa se često postavlja pitanje da li nam je stres neophodan kako bismo postigli veliki uspeh.

U današnje vreme stres je zaista neizbežan. Nemoguće je živeti bez imalo stresa. Međutim, neophodno je naučiti kako se na najbolji način nositi sa tim. Treba znati kako ga savladati, svesti na minimum i što je najvažnije, na koji način mu se suprotstaviti i ne dozvoliti mu da upravlja našim životom i nama samima.

Ključnu ulogu pri savladavanju stresa igra percepcija. Vrlo je važno na koji ćemo način doživeti neku situaciju, koliki značaj ćemo joj dati, kao i koliko će nam vremena trebati da je prevaziđemo.

Često se pretpostavlja da su stres i uspeh povezani, pa i da uslovljavaju jedno drugo. Stres se posmatra kao izvor motivacije. Na stres se gleda kao na emociju koja je poželjna i potrebna kako bi ostali motivisani, efikasni, a samim tim i uspešni. S obzirom da se misli da je veliki uspeh gotovo uvek propraćen velikim stresom, ljudi često traže potvrdu postojanja stresa u svom profesionalnom, a sve češće, i privatnom životu.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija