Đumbir za jačanje imuniteta

Iza mnogih od nas je period koji je uticao da se opustimo, neredovno vežbamo, popijemo i pojedemo malo više nego obično. Nažalost, upravo takvo ponašanje, ukoliko se produži, može ugroziti imuni sistem i učiniti da se osećamo umornije. Moguće je oporaviti svoj imuni sistem i bez drastičnih promena uz samo par novina koje ćete uneti u svoj dnevni raspored.

Đumbir je jedan od osnovnih elemenata koji ima višestruka korisna svojstva koja deluju u pravcu uništavanja toksina koji se lako nagomilaju u ljudskom organizmu i slabe čitav imuni sistem. Od đumbira možete napraviti čaj i smoothie. Ili kombinovati po želji za najbolji efekat.

Čaj - Od narendanog korena đumbira skuvajte čaj. Nakon što se čaj ohladi dodajte isceđen sok nekog citrusa poput limuna ili narandže. Umesto šećera, koristite med i zasladite ovaj osvežavajući čaj.

Smoothie - Čaj od đumbira možete koristiti i u pripremi zdravih smoothie-a. Potrebno je da pomešate šargarepu, grejpfrut i narandže, prelijete ohlađenim čajem od đumbira i izblendate dok ne dobijete šejk odgovarajuće gustine.

Uz ove male izmene i dodatke u vašoj ishrani, možete ojačati svoj imunitet i spremni dočekati prolećne dane. Pored toga, đumbir pomaže protiv stresa, a jači imunitet koji ćete dobiti svakako će uticati na vaše zdravlje u celini i na vašu energiju.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija