Ena Jović za Wellness

Napisala Ena Jović (@enajovic)

Koliko god da ga željno iščekujemo, nekako nas uvek iznenadi. Čak i kad kasni kao ove godine, nikada nismo dovoljno spremni za leto. Iako nisam veliki meteoropata, prvi talas vrućine dočekam izuzetno teško. I svake godine isto: mučnine, otežano disanje , navikavanje na klimu koju ne volim, menjanje kompletne nege a o šminci i da ne govorim.

Ali idemo redom. Pre svega - NEGA. Zimske kremice zamenjujem letnjim fluidima,skrabove za lice koristim češće i ubacujem SPF kreme kao neizostavne svakog dana iako boravim u gradu. Osvežavajuće mineralizovane vodice za lice su pravi spas u toplim letnjim danima.

S obzirom na to da kosu perem češće, počinjem da koristim neutralne i neagresivne šampone, a i mleko za telo mora biti fluidno. Ja leti ne volim da se šminkam previše, pa spf gledam da je lagano obojen i tako dobijem 2 u 1 proizvod. Preporučujem vodootporne maskare. Za obraze i usne koristim tinte koje daju boju a ne skidaju se lako. Dosta proizvođača ima ove proizvode a mogu biti tečne ili kremaste i najčešće se koriste kao 2 u 1, a boja ostaje dugo. Ne zatrpavam lice proizvodima kako bih mogla malo boje da dobijem i pre odlaska na more.

Treninzi se podrazumevaju cele godine. Leti najčešće jako rano završim sa treningom kako vrućina ne bi uticala na odluku da tog dana izbegnem isti.

Što se ishrane tiče, jako mi je važno da se hranim lagano i zdravo ali ne smem biti gladna jer se u tom slučaju, pri velikim vrućinama, osećam loše i vrti mi se u glavi. Obavezna su 3 lagana obroka i 2 užine. Obroci se uglavnom zasnivaju na salatama, a u pauzama na poslu volim da gricnem nešto zdravo i osvežavajuće. Uvek u studiju imam nesto poput Wellness-a i to mog, trenutno omiljenog ukusa, LIMUNANA. Mnogo tečnosti se podrazumeva. I još kad nabacim šešir i naočare, uživanje u letu može da počne.

156,289people like this

3,940people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija