Filmovi koje morate pogledati

Da li ste filmofil? Ako jeste, godišnja doba ne prave nikakvu razliku u količini odgledanih filmova, a kako bi vam vreme brže prošlo a i kako biste se oraspoložili predstavlajmo listu filmova koje svako mora bar jednom da pogleda. Na repertoaru se nalaze različiti žanrovi, a na vama je da obaberete one koji vam najviše odgovaraju.

Shutter Island je psihološki triler iz 2010. godine. Leonardo Di Caprio glumi američkog maršala Edvarda koji istražuje psihijatrijsku ustanovu na ostrvu Šater nakon što jedan od pacijenata nestane. Film je dobio uglavnom pozitivne kritike, a od Nacionalnog odbora za reviziju izabran je kao jedan od deset najboljih filmova 2010. godine.

Savršeni stranci je italijanski komično-dramski film iz 2016. godine. Film je ostvario veliki komercijalni uspeh, pobedio je i u kategoriji najboljeg filma iste godine. Radnja se vrti oko jedne grupe prijatelja koja je verovala da između njih nema tajni.

Peti element je francuski naučnofantastični akcioni film iz 1997. godine. Primarno smešten u 23. vek, centralna zavera filma uključuje opstanak planete Zemlje, koji postaje odgovornost vozača taksija i bivšeg majora specijalnih snaga, nakon što mlada žena padne u njegovo vozilo.

Bekstvo iz Šošenka je američki dramski film iz 1994. godine. U njemu se priča o bankaru Endiju, koji je osuđen na život u Kazneno-popravnom domu „Šošenk“ zbog ubistava svoje žene i njenog ljubavnika, uprkos njegovim tvrdnjama o nevinosti.

Dnevnik Bridžit Džouns je britanska ljubavna komedija koja ima nekoliko delova. Glavna junakinja ove komedije, zasnovane na bestseleru je Bridžit, tridesetogodišnja Britanka, koja pokušava da vrati izgubljeno samopouzdanje i pronađe čoveka svog života.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija