Fokusirajte se na sebe – recite DA dobrim navikama

Iščekivanje dolaska proleća nosi sa sobom i razmišljanja na temu narednog perioda, novog godišnjeg doba i novog ritma života koji želimo da imamo. Primetili ste da se ovi ciklusi periodično ponavljaju, te da dolaskom svakog novog ciklusa i mi poželimo za sebe neke nove stvari, nova događanja i nove avanture.

Baš u ovim trenucima češće razmišljamo o sopstvenom ritmu i kako možemo da ga poboljšamo. Istina je da često slušamo savete o tome šta je najbolje za naše vreme, organizam i uopšte funkcionisanje, ali nekada zaboravljamo da treba sebe smestiti u centar ovih ideja i prilagoditi ih sopstvenim potrebama. Kako to mislimo?

Naime, kada kažemo da se fokusirate na sebe, mislimo na to da u fokus postavite svoje potrebe i svoje želje kako biste tačno odredili koje nove navike treba da razvijete. Možda zvuči komplikovano, ali je ceo proces zapravo veoma jednostavan jer kako da znate šta vam je potrebno ako o tome prethodno niste razmislili?

Kada odredite kojim to navikama planirate da kažete DA i da ih usvojite, bitno je znati da formiranje novih navika traje najmanje mesec dana a najviše tri meseca. Iako to zvuči mnogo, mesec dana je zapravo zaista mali vremenski period, a kada i njega razložite, shvatićete da je promenu potrebno samo da svesno, svakog dana kažete DA novim navikama.

Na ovaj način se mogu prevazići zaista sve prepreke, zato recite DA dobrim navikama i učinite nešto dobro za sebe ovog proleća!

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija