Iskoristite društvene mreže da probudite kreativnost

U svetu u kome je normalno biti stalno „uključen“ i pratiti dešavanja – svetska, domaća i privatna na društvenim mrežama, teško je odvojiti vreme za bilo kakve druge aktivnosti. Kreativnost se rađa iz inspiracije, a inspiracija najčešće dolazi kada pustimo mašti na volju. Nekima je za to neophodan mir i samoća, nekima ljudi i razgovor, a mi vam predlažemo da iskoristite upravo društvene mreže da probudite svoju kreativnost. Kako?

Koliko puta vam se dogodilo da naletite na nečiju stranicu ili profil i da pomislite koliko sve lepo izgleda? Pomislite kako je divno to što ta osoba radi i pravi i oduševite se njihovim idejama? Ali onda nastavite da skrolujete dalje i jako brzo zaboravite taj momenat inspiracije. Naš predlog je da kad god sebe uhvatite da ste nečim inspirisani, zaustavite se i nastavite da razmišljate u tom pravcu i vidite gde će to da vas odvede.

S tim u vezi, pronađite profile koji vas zaista inspirišu i pratite njih. Očistite svoj „fid“ profila koji ne doprinose nikako vašem kreativnom procesu. Kada budete napravili okruženje koje vam potpuno odgovara, i sami ćete osetiti koliko ta vrsta energije može da vas ponese.

Društvene mreže su takođe idealno mesto da tu kreativnost i iskažete. Napravite zaseban nalog koji će biti fokusiran isključivo na onu vrstu umetnosti za koju ste zainteresovani. Takav nalog će vas motivisati da kreirate više i počećete da razmišljate u tom pravcu češće i konstruktivnije ako imate neki razlog za to. Makar to bilo samo zbog toga što biste rado objavili nešto.

Društvene mreže mogu mnogo toga da pruže ako znate da ih iskoristite na pravi način.

156,289people like this

3,940people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija