Izborite se sa čuvenom “nedeljom uveče” (II deo)

U prethodnom tekstu smo govorili o svim razlozima koji imaju veze sa poslom. Naravno, to svakako nisu jedini razlozi koji mogu prouzrokovati neprijatno osećanje iščekivanja radne nedelje. A koji još mogu biti i kako se sa njima izboriti, pročitajte u nastavku teksta.

Može se lako desiti da tretirate svoj vikend kao ekstra vreme za obavljanje kojekakvih zadataka. Kada malo razmislite o tome, lako je uvideti i zašto je to tako i zašto to nikako nije dobro. Slobodno vreme nije dodatno vreme. To je vreme koje treba ispuniti svime što život donosi – bilo da je to neka obaveza, neko putovanje, koncert izložba ili jednostavno – odmor. Kako vam vreme ne bi pobeglo, dobro je postaviti neki opšti “cilj” za vikend. Naravno, to zaista može biti bilo šta. Na primer, možda baš ovog vikenda samo želite da gledate filmove. Uradite to! Uvek najbolje znate šta će vama prijati.

S tim u vezi, možete shvatiti svoje vikende i kao mini odmore. Pri tome, ne mislimo da idete na neku vrstu odmora svake nedelje, već da prosto te vikende drugačije posmatrate – kao šansu da isprobate nove stvari za koje obično nemate vremena. To, uz planiranje najzabavnijih aktivnosti za nedelju uveče će vam svakako popraviti i vikend i potpuno ukloniti neprijatan osećaj nedeljom uveče.

156,289people like this

3,940people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija