Jesenja maska za lice

Jesen je zvanično počela i sada je idealno vreme da iskoristite sezonske namirnice u nezi svoje kože. U ovom prelaznom periodu kada se i telo i koža polako navikavaju na hladnije temperature, vetar i kišu, potrebno je, kao i uvek, hidrirati kožu kako bi ostala zdrava i negovana. Dajemo vam predlog nekoliko maski za lice od sezonskih namirnica:

  • Maska od brusnica. Pripremite je od desetak svežih brusnica koje ćete izgnječiti kako bi pustile sve svoje sokove, kašike jogurta i kašike meda. Dobro umutite sve sastojke pa nanesite na lice, pazeći da izbegavate predeo oko očiju. Pustite je da deluje oko 15 minuta pa isperite mlakom vodom. Brusnica sadrži antioksidante koji sprečavaju starenje kože, a ujedno je i prirodni toner. U kombinaciji sa druga dva sastojka, nahraniće vašu kožu i učiniti je veoma glatkom.
  • Maska od bundeve. Pomešajte kašiku pirea od bundeve, kašiku meda i malo smeđeg šećera. Pustite da se šećer malo rastopi kako ne biste oštetili delikatnu kožu lica. Ovu masku je potrebno naneti laganim, kružnim pokretima, nikako nemojte trljati lice. Mala količina šećera u ovoj masci imaće efekat pilinga i poboljšaće cirkulaciju, a ostali sastojci nahraniće kožu neophodnim materijama. Ostavite je da deluje oko 20 minuta pa je potom isperite. Izbegavajte predeo oko očiju.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija