Kada duga veza postaje navika?

Statistika kaže da čak svaki treći par barem jednom u toku veze upadne u monotoniju. Ljubav postaje navika, a ustaljeni i predvidivi događaji zamenjuju strast i uzbuđenje. Ostaje jedino da utvrdite da li je kod vas to prolazna faza ili je došao kraj vaše veze koja se više ne može obnoviti. Šta god da je u pitanju, ne znate zašto je to dobro i šta sa sobom donosi. Da li se to ljubav samo sakrila ili zauvek nestala u užurbanoj svakodnevnici?

Trud – I u dugoj vezi znaci pažnje su jako važni. Naravno da ljubav možda više ne sija istim sjajem i da imate previše obaveza, ali uvek ostavite neko vreme kako biste usrećili voljenu osobu. Mala slatka iznenađenja osvežavaju odnos, makar to bila omiljena čokoladica vašem partneru nakon napornog radnog dana. Važno je da se i vi i partner zapitate da li vam je do jačanja odnosa stalo ili vam je jednostavno postalo svejedno. Odgovor će doći sam.

Osećanja – Zabrinutost je opravdana ako ni vi ni vaš partner više ne osećate neku povezanost koja vas je zapravo zbližila. Normalno je da leptirići u stomaku nisu više tolikog intenziteta kao što su bili na samom početku, ali ukoliko partnera volite na neki potpuno drugi način i strast se izgubila, vreme je za ozbiljan razgovor koji će vas dovesti do pravog rešenja, najboljeg za oboje.

Sličnosti i razlike – Nekada se verovalo da se suprotnosti privlače, ali da li je i danas zaista tako? Vremenom ste prihvatili mnoge osobine vašeg partnera ali se sa nekima nikada niste pomirili. Ukoliko ste shvatili da ih više ne možete trpeti i da ih ne možete tolerisati, vreme je da to saopštite i svom partneru. Kompromis je najbolji način da probleme rešite, ili jednostavno nastavite dalje.

Nikada nije kasno da testirate sebe i svoju vezu. Bolje je da utvrdite da nešto ne funkcioniše na vreme, nego da patite celog života, zar ne? Ako ste sigurni da ljubav još uvek postoji, trudite se svim snagama da održite odnos i oživite osećanja koja su odavno izbledela. Srećno!

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija