Kada hobi prerasta u profesiju?

Sigurno i sami poznajemo osobe koji obavljaju poslove koji su daleko od njihove struke, a u njima su izuzetno uspešni. Iako su se školovali za određenu profesiju, možda čak i dugo godina radili u njoj, odjednom, eto ih na potpuno drugom koloseku.

Najčešće se dešava da sopstveni hobi, nešto prema čemu gajimo silnu ljubav, veliko interesovanje, ulažemo svoju energiju, vreme i znanje, u čemu se postepeno usavršavamo, vremenom počinje da zaokuplja svu našu pažnju i postaje naš prioritet. A kada od takvih delatnosti počnemo i da zarađujemo, onda možemo reći da je hobi postao naša profesija.

Takav rad često je produktivniji i kvalitetniji od onog za koji smo se školovali, jer dominantan pokretač jeste strast koja nas podstiče i usmerava da se potpuno posvetimo onome što je naša pasija. Ne treba se preterano dvoumiti oko upuštanja u samostalnu avanturu ostvarenja sopstvenih snova, pa čak i oko napuštanja radnog mesta koje nas u potpunosti ne ispunjava. Postoje šanse da od sopstvenog hobija napravimo unosan biznis. Sigurno je da od njega nećemo odustati, a ako uložimo maksimum energije i angažovanja, uspeh neće izostati.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija