Kako da iskoristite vreme koje provedete putujući do i od posla

Svako kome posao nije blizu kuće zna koliko vreme provedeno u putu može biti naporno i koliko nekada unosi nervozu zbog, kako obično kažemo, izgubljenog vremena. Vaš osmočasovni dan se pretvara u desetočasovni i ne postoji ništa što možete da uradite da se to promeni, ali možete pokušati da bar to vreme provedeno u putu iskoristite najbolje što možete. Dajemo vam nekoliko razloga zašto to vreme u stvari ima pozitivne strane, kao i nekoliko predloga kako da ga ispunite.

  • Dok ste u prevozu, možete obaviti sve sitne obaveze koje ne možete tokom radnog vremena i koje radije ne biste kada dođete kući. To uključuje, na primer, zakazivanje pregleda kod lekara, zakazivanje frizera i svih ostalih sitnih poziva koje treba da obavite.
  • Vreme koje vam treba da stignete do posla možete ispuniti i razgovorom sa prijateljima. Možda vam se dešava da u toku dana prosto ne stignete da se javite dragim ljudima, pa je ovo vreme idealno za to.
  • Taj put može predstavljati i jasnu granicu između vašeg privatnog i poslovnog života – fizički vam je posao već daleko od kuće, ali i vreme koje provedete stižući do kuće možete iskoristiti da preradite sve informacije koje ste čuli na poslu, isplanirate sledeći dan i da dođete kući potpuno rasterećeni takvih misli.

156,289people like this

3,940people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija