Kako da ne kasnite?

Sigurno vam se bar nekoliko puta desilo da kasnite, a razlozi mogu biti različiti. Bilo da kasnite na sastanke, na druženje sa prijateljima, po decu u školu, gubite nepotrebno vreme na traženje zagubljenih stvari – sledeći put dobro razmislite kako kašnjenje utiče na ljude u vašem okruženju. Kako biste izbegli neprijatne situacije donosimo vam nekoliko saveta koji će vam pomoći da savladate tehniku dolaska na vreme.

  • Namestite nekoliko alarma

Prva navika koja mora da se promeni jeste ignorisanje jutarnjeg alarma. Svoj budilnik podesite tako da zvoni nekoliko puta i buđenje je zagarantovano.

  • Procena vremena

Bitno je da odredite koliko vam je tačno vremena potrebno za spremanje. Olakšajte sebi i odstranite sve što mislite da vam nepotrebno oduzima vreme. Ne dozvolite sebi da se spremate duže od predviđenog vremena i tako ćete svoje obaveze držati pod kontrolom.

  • Produktivnost

Osmislite svoje dnevne obaveze i postavite sebi ciljeve. Ako vam je lakše zapišite ih u rokovnik i sledite ih koliko je god to moguće. Više o tome kako da budete produktivniji možete pročitati u jednom od prethodnih tekstova (link ka tekstu: Mali trikovi za produktivniji dan).

  • Odredite vreme polaska a ne sastanka

Kada ugovorite sastanak, prvo isplanirajte kada je potrebno da krenete i to vreme usvojite kao obavezno. Ako krenete kasnije, znaćete da sigurno ne stižete na vreme.

  • Budite iskreni

Ako vam se i desi da zakasnite, pokušajte da budete iskreni i objasnite razlog. Sagovornik će vas sigurno razumeti, a na neki način ćete imati osećaj griže savesti i potrudićete se da se to više ne ponovi.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija