Kako da oplemenite svoj radni prostor?

Radni prostor je mesto u kome provodite veliki deo dana i samim tim je potrebno da se u njemu osećate prijatno. Često o ovom prostoru ne razmišljamo jer ga posmatramo samo kao mesto koje nam služi da sve svoje obaveze odradimo, ali kada shvatimo koliku razliku pravi dobro opremljen radni prostor, možemo ga oplemeniti na različite načine. U nastavku pronađite nekoliko jednostavnih i praktičnih trikova koji mogu da osveže poslovni prostor i da ga učine znatno prijatnijim kako za rad, tako i za sam boravak.

Za početak se rešite svih nepotrebnih papira i raščistite prostor u kom radite. Iz fioka izbacite nepotrebne stvari i unesite nekoliko boja koje će samu okolinu činiti ugodnijom za boravak. Ne zatrpavajte se starim dokumentima, a sve što vam nije potrebno na stolu odložite na police ili u fioke.

Još jedna važna stavka jeste osvetljenje. Podignite roletne, razmaknite zavese i osvetlite sebi radni prostor. Dovoljna količina dnevne svetlosti će vaš rad učiniti još produktivnijim. Nema boljeg početka dana od jutarnje kafe i pogleda na užurbane ulice grada.

Olakšajte sebi obavljanje posla korišćenjem stikera i planera za pravilnu organizaciju, kako ne biste zaboravili neke važne dnevne obaveze. Takođe dodajte nekoliko detalja koji će učiniti da se osećate kao kod kuće. Postavite uramljenu sliku ili neki citat koji vas motiviše i daje energiju.

Na kraju, nikako ne izostavljajte zelenilo. Biljke prečišćavaju vazduh i imaju sposobnost da smanje višak ugljen dioksida, što je povezano sa povećanom produktivnošću i bržim završetkom poslovnih zadataka. Više o biljkama u prostoru pročitajte na: http://bambiwellness.rs/saveti/lepo-i-korisno-biljke-u-stanu

Dajte kancelariji svoj lični pečat, kako bi boravak bio ugodniji i, na kraju, što inspirativniji. Znate kako se kaže: “Količina haosa u radnom prostoru pokazuje količinu haosa u vašoj glavi”. Pobrinite se da sve bude sređeno i uspeh je zagarantovan.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija