Kako da ostanete aktivni u zimskom periodu

Kada zamislite idealan zimski dan, verovatno zamišljate toplinu sopstvenog doma, šolju toplog napitka u rukama, vaš omiljeni Wellness i pogled na zavejanu ulicu dok ste ušuškani u svom krevetu. 

Kako su dani kraći i hladniji, sve manje imamo želju da se krećemo. Sam izlazak iz kuće postaje sve naporniji zadatak, a bilo kakvo vežbanje ostavljamo za “lepše vreme”.  Kako onda da se motivišemo da ostanemo aktivni?

Treba se setiti da i zima ima svoje čarolije - podsetite se kako izgleda radovati se snegu i svim igrarijama koje on donosi:

  1. Sankanje - okupite porodicu ili pozovite prijatelje i pravac okolno brdašce na sankanje. Kroz ovakav sjajan provod i pravljenje novih uspomena nećete osetiti hladnoću. Satima ćete se zabavljati a nećete ni primetiti da se sve vreme krećete.
     
  2. Klizanje - još jedan zimski favorit za one najmlađe, za starije i za sve između. Iznenadite decu ili partnera i provedite nekoliko sati vrteći se u krug uz muziku i lepo raspoloženje. Možete se klizati u zatvorenim halama, ili na otvorenom - po želji. Uz povremene pauze za čaj, kafu ili toplu čokoladu i grickanje Wellnessa koji najviše volite, vreme će proleteti a vi ćete se osećati mnogo zdravije.
     
  3. Grudvanje - vaša deca biće oduševljena ako i vi pristanete da učestvujete u ovoj igri. U parku ili dvorištu se možete satima juriti i grudvati, praviti zasede i klanove i provesti se fenomenalno uz dosta kretanja.

156,289people like this

3,940people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija