Kako da se oslobodite stresa

Previše često se govori o stresu i o tome kako smo pod stresom. U svakodnevnom životu konstantno se suočavamo sa situacijama koje mogu da nas učine napetim i nervoznim – da li je to posao, finansijska situacija, zdravlje, brz tempo života, problemi sa partnerom, mnogo uzroka ima. Šta vi preduzimate da biste se rešili stresa? Ukoliko želimo da budemo stabilni i vedri, potrebno je da pronađemo način da uspostavimo ravnotežu i da se opustimo.

Vodite beleške o tome kako se osećate – Nevezano za to kako se osećate, da li ste srećni ili uznemireni, kada imate vremena možete svoje emocije da prenesete na papir. Posebno kada se osećate loše bitno je da zapišite šta osećate, jer vas tada negativna energija napušta i u mogućnosti ste da pročitate šta vas muči i samim tim možete objektivnije da sagledate problem, a potom i da pronađete rešenje.

Vodite računa da se ne uznemiravate oko sitnih stvari – Vrlo je važno da umete da vladate sobom i svojim emocijama. Ne smete da dozvolite da neka mala situacija izazove burnu reakciju u vama. Možda ne možete da promenite trenutnu situaciju, ali svakako možete da promenite svoju reakciju. Morate štedeti sebe i svoje živce.

Neki problemi se mogu rešiti i kasnije – Najvažnije od svega je da kontrolišete svoje ponašanje. U slučaju da vam neki problem ne da mira, a vi nikako ne možete naći rešenje za njega, sačekajte, udahnite duboko i posvetite se nečemu drugom. Problem prvo mora da se slegne u vašoj glavi da biste racionalno mogli da razmišljate o njegovom rešenju.

Važno je da se opustite – Nervozu koju osećamo prenosimo na naše telo, koje počinje da se grči i ne može da se opusti zbog napetosti. Onog trenutka, kada opustite svoje telo – vežbama, masažom, meditacijom, tada će doći i do opuštanja uma.

Posvetite malo vremena sebi – Iako ste tokom dana prezauzeti i imate veliki broj obaveza, sigurno možete naći sat vremena koje ćete utrošiti tako što ćete raditi nešto što vama odgovara i što vam prija. Šetnja, trčanje, treniranje, čitanje određene knjige, radite šta god što vama pomaže da postignete svoj mir. Na taj način ćete se sigurno osloboditi od stresa.

156,289people like this

3,940people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija