Kako da vas i DA i NE dovede do cilja

Odluke, odluke… Nekada se čini da je život samo jedan dugi niz donošenja odluka, o najsitnijim stvarima u životu, pa sve do onih najkrupnijih. Ako ste jedna od onih osoba koja primećuje ovu dinamiku u odlukama, verovatno vidite i izvesne logičnosti u sledu događaja kada donesete određenu vrstu odluka.

Na šta mislimo kada ovo kažemo? Ako zamislite život kao put koji se stalno račva i u kome često nailazite na raskrsnice, vaše odluke koje donosite usput o tome da li ćete krenuti levo ili desno zapravo oblikuju vaš put, a vaš život čine ovakvim kakvim jeste. To neosporno znači da je umeće donošenja dobrih odluka jedna od najvažnijih veština kojom ljudsko biće može da ovlada.

Kako to postići? Često mislimo da je dovoljno samo odabrati najbolju opciju, a kada nismo u stanju da biramo, nekada nam je i činjenica da smo se odlučili sasvim dovoljna. Međutim, u svrhu postizanja postavljenih ciljeva, stvari koje nam prijaju nas vode u dobrom pravcu, a stvari koje nam smetaju nas ometaju, pa zato treba da naučimo da govorimo DA svemu što nam prija, a NE svemu što nam smeta.

Ovako posmatrano, kriterijumi za donošenje velike većine odluka postaju mnogo jasniji, razumljiviji i veoma primenljivi na razne životne situacije u kojima se možemo naći. Ipak, svakako se možemo složiti da je lakše početi od malih stvari – svakodnevnih odluka koje vam donose dobro i dovode vas tamo gde želite da budete. Nekada je taj izbor najlakši: kada izaberete Wellness Yes Digest Plus ili Wellness No Sugar Added videćete – obe opcije dovode do cilja.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija