Kako da vaša preplanulost traje duže

Septembar nam već kuca na vrata što znači da je sezona odmora zaista pri kraju. Bilo da ste putovali negde ili ostali kod kuće, neminovno ste uhvatili malo sunca, a samim tim, i tena. Preplanulost (umerena) zaista svima lepo stoji i svako voli da bude preplanuo što je duže moguće. Čak i ako vam to nije cilj, mnogo je lepše kada taj ten ravnomerno nestane nego kada vam se koža ljušti. A kako da vaš ten traje što duže, saznajte u nastavku teksta.

•          Hidrirajte svoju kožu. Kada puno vremena provedete na suncu, koža može postati veoma suva. Zato je veoma važno hidrirati kožu svakodnevno – idealno bi bilo losionom za posle sunčanja jer oni uglavno sadrže sastojke za ekstra hidrataciju, ali svakako možete koristiti bilo koji losion. Osim što će vam koža biti mekana i hidrirana, neće se dodatno sušiti i ten će se duže zadržati.

•          Tuširajte se hladnijom vodom. Topla voda isušuje kožu što će neminovno uticati na brže skidanje boje vaše preplanule kože. Koristite hidrirajuće gelove za tuširanje i pazite na svoju kožu.

•          Redovno koristite piling. Iako ovo možda zvuči kontraproduktivno, redovni piling pomoći će vašoj koži da ravnomerno skida ten, nećete se ljuštiti pa ćete u svakoj fazi imati lepu boju na ujedno negovanoj koži.

•          Konzumirajte beta karoten. Ovaj pigment doprinosi zadržavanju tena na prirodan način, iznutra. Određeno voće i povrće, kao što su kajsije, šargarepa, krompir i paprika ga imaju u velikim količinama, pa bi bilo dobro da ih uvrstite u ishranu.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija