Kako da znate da li je vašoj bebi toplo ili hladno

Bebe su osetljive na hladnoću i na vrućinu, jer njihovo telo teže reguliše toplotu od tela odrasle osobe. Zato je izuzetno važno znati kako prilagoditi odeću bebi i vremenskim prilikama.

Savet stručnjaka je da bebu, uprkos tome što njeno telo ne zadržava toplotu, ne utopljavate previše jer i to može imati negativne posledice. Obično je dovoljno bebi obući jedan sloj odeće više nego što bismo i mi sami obukli. A kako da znate da je bebi prevruće?

Možete to proveriti stavljajući prst na bebin vrat, ako je topao i vlažan, velike su šanse da je bebi vruće i možete slobodno skinuti jedan sloj odeće sa nje. Po crvenim obrazima ćete isto znati da je bebi vruće (ukoliko su topli). S druge strane, ako primetite da su bebi ruke crvene ili hladne, to je jasan znak da je treba utopliti.

Ono što može pomoći je da uvek imate dodatno ćebe pri ruci. Njega možete držati u kolicima ili u kolima, samo imajte u vidu da kako god bebu da umotate, nikako ne blokirate protok vazduha.

Takođe, imajte u vidu da je bebino lice veoma osetljivo i sklono isušivanju i pucanju, pa je neophodno detetu redovno mazati hidrantnu kremu prilagođenu uzrastu, pogotovo pošto je ovaj deo tela najviše izložen hladnoći i spoljašnjim uticajima.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija