Kako istrajati i kad vam nešto ne ide od ruke

Svako je nekad u životu doživeo taj osećaj razočaranja kada shvati da mu nešto loše ide. U zavisnosti od tipa ličnosti, na takvo saznanje ljudi drugačije reaguju, ali većina ima tendenciju da prosto odustane posle prve prepreke.

Postoji stara srpska izreka koja kaže „niko se nije naučen rodio“ i nju često čujemo baš u trenucima kada počinjemo nešto novo i trudimo se da uspemo u tome. Međutim, dešava se da prosto zaboravimo ovu izreku i poruku koju nosi upravo onda kada je najbitnije da istrajemo. Zašto je to toliko važno?

Pre svega, samopouzdanje se najbolje gradi kada uspemo da prevaziđemo neka svoja „ograničenja“. Kada nam nešto ne ide od ruke, najlakša stvar koju možemo da uradimo je da odustanemo. A ako to učinimo svaki put, vremenom ćemo prestati da verujemo u sebe i svoje sposobnosti. Zato, treba pokušavati ispočetka i ispočetka. Ovo je svakako lakše reći nego uraditi, ali upornim pokušavanjem ćete stvoriti važnu naviku - da ne odustajete.

Druga bitna stvar koja će se dogoditi je da ćete shvatiti da, ako vam nešto ide loše, ne mora da znači da je uvek u vama problem. Nekad je prosto potrebno vreme da se nešto savlada. Prestaćete o tome da razmišljate kao o ličnom neuspehu već kao o prilici da uradite i naučite nešto novo. Ako se razmišlja na ovaj način, možete uvideti da kada vam nešto ide loše, to može biti jako dobra stvar za vas.

156,289people like this

3,940people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija