Kako najkvalitetnije iskoristiti praznične dane?

Svi se radujemo gledajući kalendar i odbrojavamo dane do predstojećeg praznika, odmeravajući kako možemo odmoru da priključimo još neki preostali slobodan dan i sve to povežemo sa vikendom, pa da se ljudski odmorimo.

Međutim, kada praznici stignu, često umesto da slobodno vreme posvetimo sebi, svojoj porodici i prijateljima, mi se posvetimo renoviranju stana, velikom spremanju, generalnom čišćenju, sređivanju bašte, kuvanju… i praznici prođu, a mi se umorni vraćamo na posao i u svakodnevnu, zamarajuću rutinu.

Zato, ovog puta učinite sve da praznični dani budu onakvi o kakvima ste maštali:

  • Ukoliko ste u mogućnosti isplanirajte porodično putovanje, a ako to nije izvodljivo organizujte jednodnevni izlet na neki salaš, etno selo, banju, jezero ili neku drugu interesantnu lokaciju.
  • Iskoristite vreme da se vidite sa rodbinom i dragim prijateljima, sa kojima ste nedeljama dogovarali susret, ali ga niste uspeli realizovati. Možete organizovati neformalno druženje uz roštilj.
  • Budite se prirodno, bez navijanja sata, odmarajte, šetajte po kući u pidžami bez griže savesti, gledajte omiljene filmove, čitajte, dovršite sređivanje foto albuma prisećajući se dragih uspomena…
  • Posetite pozorište i odgledajte željenu predstavu ili otiđite na koncert, književno veče ili posetite neku od gradskih galerija.
  • Ne zaboravite da odvojite vreme za sve one sitne stvari koje će doprineti da se osećate svežije, zadovoljnije i raspoloženije: opustite se ležeći u kadi uz laganu muziku, stavite neku hranljivu masku na kosu i lice, uradite piling tela, manikir i pedikir.

Sigurno je da ukoliko uradite nešto od predloženog ili, pak, sve od navedenog, vratićete se svojim radnim obavezama motivisani i sa mnogo više elana.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija