Kako pobediti zimsku tromost

Manjak sunca i kratki dani utiču na to da imamo i manje energije. Postajemo malaksali i nemamo volje da provodimo vreme napolju i „na nogama“.  Takav bioritam života zimi je donekle i očekivan upravo zbog hladnog vremena i svega što ono donosi, ali to ne znači da ne treba da pokušamo da mu se odupremo, pre svega zbog sopstvenog zdravlja.

Bezvoljnost i tromost koju često osećamo u ovom periodu kada su svi praznici prošli, a proleće još uvek nije blizu, možemo pobediti uz nekoliko trikova.

Nivo energije možemo podići tako što ćemo iskoristiti svaku priliku da se krećemo više, makar to predstavljalo šetnju do sledeće stanice autobusa ili korišćenje stepenica umesto lifta jednom u toku dana. Uvođenje ovakvih jednostavnih aktivnosti će vas razmrdati fizički što će blagotvorno uticati na vaš organizam. Takođe će vam razbiti monotonu rutinu što će vas mentalno „probuditi“.

Način ishrane je svakako veliki faktor toga kako se osećate. Iako telo traži težu hranu zimi, ako se osećate slabo i nemate energije, možda će vam prijati i promena režima ishrane. Trudite se da jedete laganiju hranu i uvrstite više voća i povrća u svoje obroke. Pored toga, za više energije u toku dana, jako je važno unositi dovoljno vitamina, minerala i vlakana. U stvaranju ovog dobrog osećaja će vam pomoći i omiljeni ukus Wellness keksa.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija