Kako probuditi i slušati svoju intuiciju

Kada smo suočeni sa donošenjem neke teške odluke, savet koji često čujemo je da poslušamo svoju intuiciju. Međutim, nekad je jako teško razlučiti šta je tačno intuicija, a šta nam govore naši strahovi i sumnje. Osećaj iznutra koji nam ukazuje na koju stranu treba da idemo ne mora nužno biti takozvano „šesto čulo“. Pa kako onda znati da li nam intuicija nešto govori ili ne?

Kada odlučujete šta ćete sledeće uraditi, prvo obratite pažnju na to kako se osećate. Ako ste u panici, osećaj će vam govoriti da požurite i da uradite nešto – to je strah. Intuicija je tiha, nenametljiva i ono što vam govori ne deluje logično. Jako često ne postoji skoro nikakvo osnovano objašnjenje za to što vam intuicija kaže da uradite, ali ako primetite taj mali glas koji vas doslovno gura da krenete na neku stranu – poslušajte ga, vaša intuicija vas vodi u pravcu kojim je verovatno najbolje krenuti.

Što češće slušate sebe u ovom smislu, imaćete razvijeniju intuiciju. Naravno, ona ne mora nužno uvek biti u pravu, upravo zato što nije zasnovana na bilo kakvim dokazima. Ali poenta intuicije jeste da vam pokaže šta bi bilo najbolje za vas lično. Ako niste sigurni u to, najlakše je početi sa malim stvarima. Poslušajte šta vam kaže za svakodnevne stvari i vidite gde će vas to odvesti. Ukoliko vam prija pravac u kome se krećete, nema sumnje da slušanje intuicije može doneti lepe događaje, pa ne oklevajte da je slušate ni kada su veće odluke na tapetu.

156,289people like this

3,940people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija