Kako pronaći posao koji volite

Nekada se čini mnogo teško uspeti u životu. Pre svega, treba definisati uspeh. Šta zapravo znači “uspeti u životu“ i zašto je važno odabrati pravu profesiju?

Posao predstavlja bar jednu trećinu naših života. Svet funkcioniše tako što međusobno razmenjujemo usluge. Jako često ćemo kao savet od starijih ljudi čuti da bi trebalo da se bavimo samo stvarima korisnim po nas i druge, ali da li je to istina? Mnoge činjenice opovrgavaju ovo.

Pre svega, naučno je dokazano da pogrešna profesija narušava mentalno, pa i fizičko zdravlje, i budi duboko nezadovoljstvo u čoveku. Neko ko se nije pronašao u sopstvenom poslu radiće ga potpuno mehanički, bez ikakvog osećaja zadovoljstva. Ceo posao će mu biti besmislen, a i jednostavno nikad neće biti dobar u tome kao neko ko u tom istom poslu uživa. Zato je veoma bitno na vreme pronaći profesiju koja nam odgovara i u kojoj uživamo.

• Probajte nove stvari. Nađite hobije i menjajte ih. Vidite šta vam prija i za šta ste talentovani. Bitno je da uživate u tome što radite.

• Ne pokušavajte da kontrolišete ili planirate budućnost. Niko ne zna šta će se desiti, koji posao će nam doneti sreću ili veliku dobit, ali ono što sigurno možete znati je da, ako radite posao samo da biste preživeli, verovatno nećete biti zadovoljni.

• Budite hrabri! Ne slušajte druge, jer oni ne mogu znati šta je za vas dobro bolje od vas samih. Život je mnogo jednostavniji nego što mislite. Radite ono što volite, i pustite da vaša profesija pronađe vas.

156,289people like this

3,940people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija