Kako rešiti problem veoma suvih dlanova

Niže temperature zahtevaju potpuno drugačiju brigu o celokupnom organizmu. Kada je u pitanju nega, znamo da hladno vreme uglavnom donosi i suv vazduh koji mnogima ne prija. Ovo najviše utiče na kožu – prvu barijeru organizma koja je uvek na udaru. Zbog toga o njoj treba posebno brinuti.

Tokom leta, kada nosimo mnogo manje odeće i kada smo mnogo više izloženi suncu, najčešće brinemo o koži lica, dekoltea i ostalih delova kože koji su prvobitno izloženi. Tokom jeseni i zime, međutim, su to delovi tela koji su najmanje zaštićeni od spoljnih uticaja – lice i šake.

Imajući to u vidu, nije ni čudo što tokom hladnijih meseci koži ruku treba dodatna nega. Faktori kao što su suv vazduh, velike promene u temperature kada smo napolju i kada uđemo u ugrejane prostorije, kao i često pranje ruku toplom vodom i (možda) jačim sapunima, mogu isušiti kožu ruku do te mere da ona počne da se ljušti. Osim što je neprijatno, ovo stanje može da postane i bolno, zato je važno pozabaviti se ovim problemom što efektivnije.

Dajemo vam nekoliko predloga za prirodne preparate koji mogu ublažiti ovo stanje kože ruku.

  • Namažite bademovo ulje – ovo prirodno ulje sadrži vitamin E koji će brzo hidrirati i nahraniti suvu kožu
  • Maska od banana i meda – izgnječite dve banane i dodajte kašiku meda pa nanesite ovu smesu na ruke. Ostavite da deluje 15 minuta, a potom isperite mlakom vodom, ne koristeći sapun. Banane sadrže mnoge minerale i vitamine, a med će doprineti pri hidrataciji suve kože.
  •  Ovsena kaša – stavite šaku ovsenih pahuljica u toplu vodu, pa držite ruke u ovoj smesi desetak minuta. Nežno ispilingujte ruke ovom smesom. 

156,289people like this

3,940people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija