Kako se nositi sa “vremenom odluka”?

Želeli mi to ili ne, novogodišnji praznici sa sobom donose mnogo razmišljanja o godini koja je za nama, šta smo za to vreme postigli, šta nismo i zbog čega je to tako.

Takođe razmišljamo o poslovnim (ne)uspesima, privatnim problemima i odnosima sa ljudima koji su nam u životu, kao i sa onima koji to više nisu. Takve misli neminovno vode tome da se preispitujemo i da poželimo da budemo bolji prema sebi i drugima u narednom periodu. Tada dolazi trenutak kada spontano donosimo odluke o tome kako ćemo se ubuduće ponašati, šta ćemo raditi i kako će to doneti promene u našem životu.

Ceo ovaj proces se ponavlja iz godine u godinu i svaki put sami sebi obećamo toliko mnogo, a samo deo toga zapravo i ispunimo. Zbog čega onda to radimo svake godine? Zato što datumi poput Nove godine označavaju nove početke, a samim tim nam daju poleta da napravimo korake koje inače ne bismo. Daju nam hrabrosti da poverujemo da možemo da ostvarimo ono što smo zamislili. U tome je lepota i čar novogodišnjih odluka.

Zbog toga, umesto da dozvolimo sebi da nam melanholične misli pokvare praznično raspoloženje, možemo da se radujemo narednoj godini i svemu što nam ona donosi.

 

 

156,289people like this

3,940people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija