Kako sebe staviti na prioritetno mesto ako nemamo dovoljno vremena?

Svako od nas million puta je izrekao da će sopstvene želje i potrebe staviti na prvo mesto i da će brojne aktivnosti i obaveze koje ima prema drugima svesti na najmanju meru. Ali, da li smo taj svoj naum i realizovali? Verovatno je odgovor negativan.

Tada po ko zna koji put pronalazimo izgovore u brzom proticanju vremena i nedostatku istog u moru obaveza koje nas čekaju i koje moramo ispuniti. Nalazimo razloge u neodložnim obavezama oko porodice i dece, nedovršenih zadataka na radnom mestu, brojne kućne poslove i uvek prisutan umor. To je trenutak kada se naljutimo na sebe i obećamo sebi hitnu promenu životnih prioriteta u kojima će se na prvom mestu naći – JA.

Pravo je vreme da pokušamo da promenimo dosadašnju praksu. Organizujte dan tako da od obaveza završite samo one koje su hitne i bitne, a sve ostale ili da podelite sa kolegama, prijateljima i ukućanima, ili da ih ostavite za drugi dan. A u tom slobodnom prostoru, učinite nešto za sebe, nešto što vam znači i nakon čega ćete se dobro osećati. Napunite baterije aktivnostima koje vam donose zadovoljstvo – ma šta to bilo, dragoceno je ukoliko vam vrati osmeh na lice. Koji god da je vaš izbor, najbolji je mogući, jer je ostvarenje vaše želje.

156,289people like this

3,940people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija