Kako sebi olakšati traženje novog posla

Traženje novog posla ume da bude zahtevan i umarajući zadatak, bez obzira na to da li ga tražite jer vam trenutni posao više ne odgovara ili zato što nemate posao. Uzimajući u obzir da taj proces zaista ume da traje, lako je obeshrabriti se, a da se to ne bi dogodilo, u nastavku teksta pročitajte kojih stvari se uvek treba setiti tokom tog procesa.

  1. Ne shvatajte sve lično. Ukoliko vam se često dešava da se za neku poziciju prijavite a ne dobijete odgovor, nemojte automatski pomisliti da je do vas. Vi ne znate ko je sa druge strane – ko pregleda vašu prijavu i šta tačno traži od kandidata.
  2. Vi ste jedan od mnogih. Nikada ne znate koliko osoba se prijavilo za isti posao kao i vi. Vrlo lako se može desiti da se vaša prijava prosto zagubi u samoj količini prijava drugih kandidata za određeni posao, a oni mogu imati, naravno, najrazličitije kvalifikacije. Budite strpljivi i za svaku poziciju pažljivo pripremite prijavu.
  3. Ne prijavljujte se za svaki posao. Kvalitet prijave je svakako mnogo važniji od kvantiteta. Ukoliko se prijavljujete na beskonačan broj poslova, lako se može desiti da prestanete da obraćate pažnju na svoju biografiju i da je ne prilagođavate za svaku poziciju. Na taj način, smanjujete svoje šanse da dobijete poziv na razgovor.
  4. Prijavljujte se za poslove koje zaista želite. Kada ste entuzijastični povodom neke prilike, to se veoma vidi u vašoj prijavi. Lako se primeti kada je neko iskreno motivisan, a to može biti jedan od razloga zbog kojih ćete se istaći.

156,289people like this

3,940people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija