Kako umanjiti stres oko putovanja

Ima li šta lepše od putovanja? Upoznavanje novih kultura, istraživanje novih mesta, opuštanje u potpuno drugačijoj atmosferi i među drugačijim svetom jedna je od omiljenih aktivnosti svih nas, pogotovo ako uzmemo u obzir da putovanja mogu podrazumevati toliko različitih stvari. Međutim, planiranje puta i obraćanje pažnje na sve krupne i sitne stvari koje treba obaviti pred put i za vreme puta ipak predstavlja neku vrstu stresa. Što je put duži i komplikovaniji, to je i planiranje istog mukotrpniji proces.

Upravo iz tog razloga smo pripremili nekoliko saveta za vas kako sebi da olakšate planiranje puta da biste se manje nervirali oko svega što putovanje podrazumeva:

  1. Obratite pažnju na logistiku.

Iako je mnogo zabavnije planirati koje muzeje i restorane želite da posetite, takve stvari svakako možete rešiti i usput dok ste na samoj destinaciji. Ono što će vam neuporedivo više značiti je da pre puta istražite kako ćete tačno stići do smeštaja, kako funkcioniše javni prevoz, da li vam treba druga valuta novca, koliko novca će vam otprilike biti potrebno i slične ključne stvari. Ovako nećete doći u situaciju da nemate informaciju koja vam je neophodna u datom trenutku.

  1. Zapišite sve informacije.

Iako se svi oslanjamo na svoje pametne telefone gde uglavnom imamo zapisane sve informacije koje su nam neophodne, odvojite sat vremena i zapišite u posebnu svesku važne podatke poput onih gde vam se nalazi smeštaj, broja rezervacije, kontakta smeštaja, tačnog vremena kada stižete i odlazite (avionom, vozom ili bilo kojim drugim prevozom), kako tačno da stignete do bitnih mesta itd. Istina je da sve ove informacije možete imati i na mejlu, ali biće vam lakše da znate da ih imate zapisane za slučaj da vam se potroši baterija u nezgodnom trenutku.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija