Kako urediti malu spavaću sobu

Spavaća soba je predodređena da predstavlja kutak gde svako od nas može da pobegne u svoja 4 zida i utone u svoje misli i uživa u svom vremenu. Zato je vrlo bitno da spavaća soba bude uređena po našoj meri i ukusu. Ukoliko imate problem sa kvadraturom, odnosno sa time što vam je soba prilično mala i skučena, a vi imate previše stvari, može da bude malo nezgodno jer će vam soba biti prenatrpana i teško da ćete u njoj pronaći bilo kakav mir. Ali i kada je mala soba u pitanju, moguće je naći dobro rešenje kako da se sve uredi.

Iskoristite prostor ispod kreveta – Za neke krupne stvari koje posedujete, a nemate gde da ih odložite, najbolji način da ih spakujete je da im nađete mesto ispod kreveta. U zavisnosti od kreveta kakav imate, organizujte prostor ispod. Postoje mnogobrojne fioke koje su napravljene baš iz ovakvih razloga, ali opet možda baš i vaš krevet sam po sebi ima svoje fioke za odlaganje. Opet, povedite računa da i prostor unutar fioka iskoristite na pravi način i da sve stvari lepo spakujete, da bi što manje mesta zauzimale.

Police – Police su uvek vrlo važne. Ne moraju da služe samo kao ukras, i da se na njima odlažu ramovi za slike i suveniri, već se prostor na policama može iskoristiti da se na njima nađe i šminka, kozmetika, ili bilo šta drugo što ne znate gde da odložite. Samo je bitno da dobro organizujete prostor i da vizuelno lepo izgleda.

Plakar – U slučaju da nemate ugradni ormar koji zauzima celu stranu jednog zida, onda na postojeći ormar naređajte ukrasne kutije do plafona u koje ćete odložiti nesezonsku garderobu ili neke druge stvari koje ne koristite tako često a ovako vam samo prave nered. Takođe, vrata plakara mogu da vam posluže da na njih odložite nakit, kaiševe i na taj način da uštedite prostor u fiokama gde vam inače stoje ove stvari.

Zidovi – Zidovi nam inače služe da budu lepo dekorisani slikama, ali generalno nemaju nikakvu drugu svrhu, posebno ne u spavaćoj sobi. Zato, možete zidove iskoristiti da ugradite neke police u vidu nosača, gde ćete moći da odlažete stvari koje najčešće koristite. Takođe, možete staviti neke čiviluke i tako upotpuniti prostor, ali da izgleda uredno.

156,289people like this

3,940people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija