Kako uživati sa decom u prirodi?

Stiglo je proleće i nova šansa za povratak prirodi! Vreme je za punjenje baterija. Delimo sa nama predloge kako da to učinite zajedno sa svojom decom. Shvatili ste da zbog brzine života i mnoštva obaveza imate priliku da im se potpuno posvetite samo u retkim tenucima, zato od sada svaki slobodan trenutak iskoristite na njih i njihovu zdravu budućnost.

Ukoliko ste odlučili da slobodno vreme zajedno provedete u prirodi, nije neophodno da sa vama nosite i ranac pun materijala za rad – pokušajte da ih sami osmislite i napravite. Priroda i umetnost savršeno idu jedna sa drugom. Naučite dete da u običnim predmedima nađe nešto kreativno. Iskoristite opremu i napravite sami kućicu za ptičice ili saksije za cveće od pruća. Svoje talente za umetnost mogu iskazati i kreiranjem oblika u pesku ili mozaika.

Vežbajte sa decom uz muziku. To će biti obostrano uživanje a pre svega odlična rekreacija za telo. Možete odabrati i neki drugi vid rekreacije, kao što su vožnja bicikle ili rolera. Dozvolite im da vam pomognu oko pripremanja piknika ili igrajte neke poznate igre na otvorenom (rekviziti, lopta, vijače, lastiš, školice…). Osluškujte šta je to što vaša deca vole, i zabava je zagarantovana.

Potrudili smo se da vam ulepšamo prolećne dane nekim idejama i da ni vas ni vaše mališane ne dovedemo u situaciju da izgovorite rečenicu: “Dosadno mi je”. Aktivnost prilagodite uzrastu svoje dece, a takođe i vremenskim prilikama tokom dana.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija