Kućni ljubimci i deca

Jedna od najvećih želja većine dece jeste da ima kućnog ljubimca. Prilikom odabira kućnog ljubimca za vašu porodicu potrebno je da analizirate nekoliko osnovnih činjenica. Možda vam ideja da udomite psa zvuči primamljivo, ali prvo razmislite da li imate dovoljno vremena da i tom članu porodice poklonite puno pažnje i ljubavi koju zaslužuje. U nastavku pogledajte koji ljubimci su pravi izbor za vas i vašu porodicu.

Ribice i papagaji mogu biti pravi izbor ukoliko želite da razvijete dozu odgovornosti kod svoje dece i pokažete im koliko je lepo brinuti se o drugim bićima. Samim tim, ne zahtevaju previše obaveza i vašeg slobodnog vremena.

Posebna grana medicine, koja podrazumeva terapiju pomoću kućnih ljubimaca, sve se brže razvija. Primenjuje se kod anksioznih stanja i slabe socijalizacije kod dece. Kod takvih slučajeva najbolji izbor je pas. Vaše dete će osetiti povezanost sa novim članom porodice i pobediti svoj strah.

Mačke su pogodne za porodice sa starijom decom. Imajući u vidu njihovu neobičnu narav, mogu biti interesantne deci. Uz mačku, vaše dete će naučiti da poštuje tuđa pravila i disciplinu. Pored toga, mačke ne zahtevaju konstantne šetnje i vole svoj mir.

Želje deteta su prolazne, pa morate biti svesni da će veći deo obaveza oko životinje u nekom trenutku biti na vama. Zato preispitajte svoje vreme, prostor i planove, a tek nakon toga želja vašeg deteta može biti ostvarena.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija