Kvalitetnija poslovna organizacija

Samo retki poseduju veštinu dobrog organizovanja, a zašto i vi ne biste bili među njima? Organizovanje raznih stavki u životu se uči i može biti težak proces, ali nije nemoguć. Određene aktivnosti u velikoj meri mogu poboljšati način svakodnevnog organizovanja stvari, a ukoliko prerastu u navike, problem će bti trajno rešen i svoje slobodno vreme možete iskoristiti na omljeni hobi.

Neke stvari odradite odmah, iako nisu hitne – kada vam stignu novi poslovi, razvrstajte ih u kategorije – šta je hitno, za nekoliko dana ili duže. Takođe odredite okvirni vremeneski period koji vam je potreban za obavljanje datog posla i taj deo podelite u kategorije. Isto važi i za imejlove, kada otvorite poštu, neke mejlove odmah pročitajte, na druge odgovorite, što vam ne treba, obrišite. Nemojte dozvoliti da broj mejlova čini vašu organizovanost još težom.

Zapisujte sve važne i manje važne stvari u rokovnik – osobe koje sve postižu i pritom su nasmejane su verovatno osobe koje su odlično organizovane. Najbolje je da imate sekcije za sve, na primer, za nove projekte, za dnevne obaveze, mesečne i slično. Kada sve čuvate na određenom mestu, to može toliko da vam olakša život da nećete ni upola vremena trošiti kao do sada. Sekcije možete ukrasiti različitim bojama radi lakšeg snalaženja.

Potrudite se da odvojite privatno od poslovnog – u ovom smislu kako ne bi zapostavili ni jedan segment svog života, temeljno pre posla organizujte privatne obaveze za taj dan. Tokom radnog vremena takođe napravite kvalitetne kratke pauze i svoje misli usmerite na privatan život i sve potrebne aktivnosti. Nakon što izađete sa radnog mesta, svoje vreme usmerite isključivo na porodicu i prijatelje koliko god je to moguće.

 

 

Ukoliko na vreme naučite kako da uspešno organizujete dan, sve će vam izgledati mnogo jednostavnije i vrlo lako ćete ostvariti sve što je potrebno u toku jednog dana, nedelje, meseca i tokom celog života. Dobre navike se na vreme formiraju!

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija