Leto koje se pamti

Napisala Teodora Miljković (@laylareiko)

 

Početak leta - postoji li išta lepše? 

Čim osetim topao povetarac, znam da je leto tu. Telom mi zmarci gotovo momentalno prostruje. Nabujala energija može da se namiriše u vazduhu i nagoveštava nam nezaboravne trenutke koji nas očekuju. Vreme je da širom otvorimo prozore, započnemo dugačke šetnje i isplaniramo putovanja - leto je puno obećanja i mogućnosti, ako se energetski dobro pripremimo za njega.

Ova tačka u godini za mene pre svega predstavlja priliku da se ponovo povežem sa prirodom nakon meseci provedenih u zatvorenom prostoru. Jedan od mojih omiljenih načina da to i uradim je da na početku svake letnje sezone, izađem napolje bez telefona i počnem da se šetam bez odredišta. Možete da tumarate koliko vas noge nose, bez očekivanja i distrakcija i posmatrate svet oko sebe.

I bas kada imate utisak da ste spremni da se okrenete - savetujem vam da nađete vama prijatno mesto i umirite se. Za mene je to uvek lezanje na travi. Ukoliko meditirate ili praktikujete određenu praksu disanja, sada je pravo vreme da to uradite. Kada želimo ponovo da uspostavimo kontakt sa sobom, preporučujem uzemljenje - ili stavljanje stopala na zemlju, potez za koji je naučno dokazano da donosi zdravstvene benefite.

Razmišljajte kako ste započela proleće, lekcije koje su vam prošli meseci doneli i kako želite da vam prošla iskustva utiču na ovo leto. Sa tog mesta svesnosti i opuštenosti, napravite fotografiju - ali umesto da fotografišete kamerom, koristite oči kao objektiv i zauvek taj trenutak sačuvajte u memoriji.

Još jedan od načina da tu osvežavajuću energiju nosite kroz celo leto, jeste da trenutak povežete sa određenim mirisom ili ukusom, kome ćete se stalno vraćati. Moje leto će ovoga puta biti prožeto ukusom Wellness Limunane. Ukusom leta. Ukusom svežine. Ukusom koji je taj trenutak izdvojio u vremenu. Takođe i osluškujte. Ptičice, graju dece, reku. Ukoliko uspete da maksimalno iskoristite sva svoja čula i budete u trenutku, spremni ste za novu sezonu u vašem životu.

Trenutno u svojoj glavi imam album snimaka i policu ukusa - zabeleženih u tihom trenutku. I sada svaki put kada osetim miks limuna i nane mogu da proživim uspomene koje su jednog letnjeg vikenda ostavile iskru u meni.

Uživajte u letu!

156,289people like this

3,940people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija