Loše navike prilikom tuširanja

Da li biste ikada pomislili da tuširanje može imati i svoje loše strane? Imajući u vidu da je to svakodnevna aktivnost i da o njoj ne razmišljamo preterano, mnogi od nas ne obraćaju pažnju na nekoliko bitnih stvari kada je tuširanje u pitanju. Evo nekoliko navika koje možda imate kada je u pitanju tuširanje, a koje nisu dobre za vas.

Tuširate se vrelom vodom

Uprkos savetima stručnjaka da se tuširamo mlakom vodom, većina nas jako voli toplu vodu. Međutim, topla voda dehidrira kožu, a ako je vaša koža osetljiva, može vam se pojaviti i crvenilo. Tuširanje jako toplom vodom čini i da koža gubi elastičnost, zato tuširanje uvek završite tako što ćete poslednjih pola minuta pustiti hladnu vodu. To je odlično i za vašu kožu, i za cirkulaciju, i za imuni sistem.

Perete kosu svakog dana

Svakodnevno pranje kose šteti dlaci, slabi njen folikul i samim tim kosa postaje tanja i sklonija pucanju. Osim toga, kosa se brže masti što je češće perete jer teme pojačano luči sebum. Kosu ne bi trebalo da perete češće od dva puta nedeljno.

Koristite isti peškir predugo

Upotreba peškira ili bade mantila takođe predstavlja deo tuširanja, a kako ga koristite je bitno za vaše zdravlje. Nikad nemojte da se brišete peškirom koji je vlažan jer ćete tako sigurno biti u kontaktu sa bakterijama. Čak i ako stalno koristite suv peškir, preporuka je da uzmete novi, čisti peškir posle svake treće upotrebe.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija