Male promene u stilu života koje će pomoći planeti

Jedna od tema o kojima se najviše priča su klimatske promene i kako ih usporiti. Ekologija postaje sve aktuelnija tema, neki će reći i sve neophodnija. Upravo zato, nekada je lako osetiti se preplavljeno količinom informacija koju primamo o svemu ovome a još teže je napraviti zapravo neke korake ka vođenju ekološki zdravijeg života.

I male promene mogu puno da znače, pogotovo ako dovoljan broj ljudi napravi te male promene. U to ime, dajemo vam nekoliko ideja šta možete da promenite u svom životu, a da to ne bude drastična promena koju je teško ispratiti, a koja će, ipak, napraviti razliku.

  • Izmenite svoju negu – istražite koje opcije postoje kada je u pitanju i kozmetika i šminka, pa polako uvrstite prirodne proizvode u svoju rutinu. Obratite pažnju na sastojke, izbegavajte kozmetiku koja sadrži jake hemikalije. Možete zameniti svoje plastične četke i četkice onim koje su napravljene od prirodnih materijala kao što je drvo. Pokušajte da držite kreme i losione u staklenim bocama umesto u plastičnim. Sve ovo su mali načini da umanjite zagađivanje okoline.
  • Kupujte odeću koja zaista traje – odlučite se za prirodne, kvalitetne materijale koji će vas služiti godinama. Na taj način, nećete upasti u ciklus stalnog ponovnog kupovanja nove odeće i nećete biti primorani da bacate odeću. Ovo je posebno važno kada su u pitanju sintetička vlakna, koja se, zapravo, ni ne preporučuju za često nošenje.

156,289people like this

3,940people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija