Mali trikovi za animaciju dece kod kuće

Ne dozvolite da se vaše dete zanima isključivo tabletom. Svoje slobodno vreme iskoristite za zanimljive igrice kod kuće. Nije teško, a sigurni smo da će zabava biti obostrana! Evo nekoliko kreativnih zanimacija koje će vas povezati i razvijati brojne veštine kod dece.

  • Slova – iseckajte papiriće i na svakom napišite po jedno slovo. Sa druge strane izdvojite fotografije nekih predmeta koji počinju ovim slovima a koja su njima na bilo koji način poznata. Možete uzeti i prave predmete za igru ako imate pri ruci. Pomoću ovih trikova učenje slova postaje prava zabava!
  • Lice – pripremite delove lica koje ste prethodno izrezali iz časopisa (oči, usne, nos, uši). Na papirima nacrtajte oblike glave (krug). Čarolija nastaje lepljenjem različitih boja očiju i karmina za što lepšu lutku. Ujedno možete učiti i boje.
  • Životinje i proizvodi – odštampajte fotografije životinja i fotografije proizvoda koji od njih nastaju (mleko, jaja, džemper, sir...). Spajanjem proizvoda sa odgovarajućim životinjama kvalitetno ih edukujete, opet sa dozom animacije. Za još bolji efekat možete koristiti i gotove proizvode ili plastične igračke određenih životinja.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija