Mali trikovi za produktivniji dan

Ima dana kada imamo zaista previše stvari za obaviti. Tih dana uglavnom odlažemo manje bitne stvari za kasnije, a nekada čak ne stignemo da se posvetimo ni prioritetnim stvarima. Osećaj da trčite a da ništa ne stižete nikako nije prijatan, a da biste to izbegli, dajemo vam nekoliko trikova kako da vam dan bude produktivniji.

  • Motivacija

Zadajte sebi male dnevne zadatke koje želite da ispunite. Na taj način svoj dan ćete držati pod kontrolom. Ako vam je lakše zapišite u rokovnik i sledite ih koliko je god to moguće.

  • Pauze

Napravite nekoliko kratkih pauza koje će vam pomoći u smanjenju stresa. Gledajte da skrenete misli od posla i da u tim minutima skuvate sebi kafu i radite ono što vas najviše opušta.

  • Odabir garderobe

Nema ništa gore od jutarnje portage za idealnom odevnom kombinacijom. Zato olakšajte sebi i prethodno veče spremite odeću za sledeći dan. Videćete koliko je lakše funkcionisati sa organizacijom. Između ostalog, imaćete i više vremena za uživanje u jutarnjoj kafi.

  • Rekreacija

Nešto što će vaš dan takođe učiniti produktivnijim jeste neka vrsta fizičke aktivnosti. Trening je uvek bio dobar za izbacivanje negativne energije, a pored toga ćete sagoreti nakupljene kalorije.

  • Nagradite sebe

Kada ste u dobrom raspoloženju, svakako ste produktivniji. Priredite sebi mala iznenađenja i uživajte. Jedan od predloga može biti mirišljava kupka i večernja nega. Potrudite se da ugasite digitalne uređaje makar na sat vremena i radite na tome da budete nasmejaniji.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija