Malina – prednosti za zdravlje

Malina je sezonsko, letnje voće, koristi se za sokove i razne namaze, ali je i sveža veoma ukusna i veoma zdrava. Srbija je jedan od najvećih proizvođača ovog aromatičnog voća. Pored slatkog ukusa, malina je nutritivno veoma bogata, te samim tim pruža i mnoge benefite našem organizmu.

Ovo ukusno voće sadrži velike količine vitamina B, C i A. U sebi ima dosta antioksidanasa koji aktivno učestvuju u borbi protiv raka, kao i od drugih bolesti koje su uzrokovane padom imunog sistema.

Pomaže i u poboljšanju memorije – konzumacijom malina možemo sprečiti oštećenje mozga i gubitak pamćenja u starijoj dobi.

Malina pomaže i u mršavljenju, ona je niskokalorično voće (u 100g ima svega 52 kalorije), takođe obiluje vlaknima koja pospešuju probavu i sadrži ketone koji povoljno deluju na nivo šećera u krvi, te je sjajan saveznik u raznim dijetama.

Vitamini koji se nalaze u malini takođe povoljno deluju na izgled i regeneraciju  kože i kose, mnogi kozmetički preparati upravo zbog toga u sebi sadrže ekstrakte maline.

Za ljubitelje maline u svakom obliku, uvek je tu Wellness sa malinama, preliven kakaom koji vam pruža divnu užinu gde god da se nalazite.

156,289people like this

3,940people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija