Maslinovo ulje za lepotu

Poznato je da se maslinovo ulje često koristi u ishrani i koliko je ono bitno za očuvanje dobrog zdravlja, ali koliko vas zna da je ono fantastičan saveznik za negu? Naime, maslinovo ulje, zbog svog fantastičnog sastava može doprineti boljem izgledu vaše kose i kože. U nastavku pročitajte korisne savete za maske koje možete napraviti potpuno same pomoću maslinovog ulja i na taj način celom telu podariti jedinstven spa tretman.

Neizostavni korak prilikom nege tela jeste i piling koji će sa vaše kože ukloniti mrtve ćelije i na taj način joj dati mekoću i sjaj, dok će je maslinovo ulje nahraniti i obezbediti neophodne vitamine za elastičnost. Pilinzi često mogu ga budu agresivni zbog svojih sastojaka poput morske soli i kafe, zbog toga u njihov sastav moraju ući određena ulja, poput maslinovog, koja će ublažiti agresivnost pilinga. Sve što je potrebno da uradite jeste da pomešate žuti šećer, med, maslinovo ulje i zeleni čaj. Tokom tuširanja rukama nanesite piling i dobro istrljajte telo.

Kada govorimo o nezi lica, maslinovo ulje je takođe odlično za sve tipove kože. Zbog vitamina A i E koje sadrži u sebi, kožu hidrira i vraća joj punoću, mekoću i sjaj. Možete ga koristiti i kao ulje za skidanje šminke. Za pripremu maske od maslinovog ulja,  biće vam potrebno svega nekoliko sastojaka, koje verujemo da svi već imate kod kuće – kašika maslinovog ulja, kašika meda i jedno jaje.

Takođe, ukoliko imate suvu i oštećenu kosu ili jednostavno želite da kosi pružite dodatnu hidrataciju i vratite sjaj i mekoću, onda će maske za kosu sa maslinovim uljem biti idealne za vas. Zima i hladnoća takođe mogu u velikoj meri oštetiti kvalitet kose, zbog toga je sada pravi trenutak da isprobate fantastičnu masku, koja će oporaviti i dubinski oštećenu kosu. Za pripremu biće vam potrebne samo po dve kašike maslinovog i kokosovog ulja. Oba ulja dobro umutite kako bi se sjedinila.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija