More i plaža kao lek

MORSKI VAZDUH

Negativni joni iz morskog vazduha podižu tonus celog organizma i sprečavaju da mesecima nakon odmora dođe do razvoja bolesti. Ako se u blizini plaže nalaze borovi, isparenja iz bora pozitivno deluju na astmatičare, ljude sa bolestima sinusa i kod raznih infekcija.

PLIVANJE i MORSKA VODA

Tokom plivanja, telo je bez odeće, koža diše, višak otrova se izbacuje iz organizma znojenjem.  Telo se oseća lakšim, krv bolje cirkuliše, otrovi se ubrzano izlučuju, a mišići su više nahranjeni krvlju. Morska voda povoljno utiče i na kosti i kardiovaskularni sistem. Kada ste u vodi, iskoristite priliku da što više angažujete mišiće. To će se veoma povoljno odraziti na vaš izgled.

RONJENJE

Ako je more čisto, tokom ronjenja sinusi se ispiraju. Boravak na moru duži do 15 dana, u potpunosti bi izlečio probleme sa sinusima, kao i razne poremećaje u radu disajnih organa.

PESAK

Treba pomenuti i pesak. Štetnja po pesku, zateže noge, i uklanja tenziju umornim nogama.  Pesak je odličan kao piling sredstvo za vaše tabane, a pola sata hodanja po njemu je sjajna vežba za srce i kardiovaskularni sistem.

MORE KAO ANTIDEPRESIV

Posle fizičkog, na red dolazi i psihičko zdravlje.

Kod ljudi koji dosta vremena provode u zatvorenim i tamnim prostorijama, boravak na moru podstiče stimulaciju hormona koji štite od javljanja “crnih” misli.

156,289people like this

3,940people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija