Nabolji način da koristite bilo koju masku za kosu

Česta zabluda koju ljudi imaju je da su balzam i maska za kosu isti preparat.

Vreme je da naučite razliku! J Balzam se češće koristi od maske odnosno preporučljivo je koristiti ga pri svakom pranju. Dok maska predstavlja dodatnu negu koja ima dubinsko dejstvo na kosu, jer ne utiče na spoljašnjost već na unutrašnjost dlake. U ovom tekstu govorimo o proteinskim i hidratantnim maskama koje se koriste za intenzivniju negu.

U zavisnosti od tipa kose postoje različite preporuke za učestalost korišćenja maske. Da se kosa ne bi dodatno sušila i opterećivala, devojkama sa suvom kosom se preporučujue nanošenje maske jednom u dve nedelje. Takođe, ukoliko vam se kosa brzo masti vodite računa da masku ne koristite više od dva puta mesečno.

Postavlja se pitanje da li maska ima bolji efekat kada se nanosi na suvu ili na mokru kosu?

Ukoliko se maska stavlja u toku pranja kose, kotikul dlake je već znatno ispunjen vodom. Ne dolazi do efekta koji bi maska trebalo da ima jer hranljivi sastojci ne mogu da prodru u unutrašnjost dlake. Ono što na osnovu ovoga možete zaključiti je da se maska nanosi pre pranja tj. na suvu kosu. Kada je nanesete, poželjno je da je ostavite oko 10 minuta kako bi kosa upila sve hranljive sastojke u potpunosti. Nakon toga kosu treba isprati i oprati šamponom.

146,562people like this

5,730people like this

Uspešno ste se registrovali

Prijava

Registracija

Registracija